Wonen in nieuwbouwplan De Driehoek Meerstad, Groningen

Meerstad ligt tussen de stad Groningen en het natuurrijke landschap van Slochteren en vormt een schakel tussen natuurgebied ’t Roegwold en de natuur rond en boven het Zuidlaardermeer in Groningen. Hier ervaar je het beste van twee werelden: alle ruimte en toch heb je alle voorzieningen die je nodig hebt dichtbij. En dat alles op steenworp afstand van hartje Groningen met volop musea, restaurants en winkels.

image alt

Vier unieke wijken

Meerstad staat bekend om water, natuur en wonen. Waar je ook woont in Meerstad, het Woldmeer en de natuur zijn altijd dichtbij. Met prachtige natuurgebieden op fiets- en loopafstand en natuurlijk de binnenstad van Groningen. Waar de wijken Meeroevers en Tersluis een natuurstrandje heeft, heeft Groenewei veel groene binnen- en speelplaatsen. In de wijk De Zeilen vind je mooie eilandjes aan het Woldmeer. En ze hebben allemaal één ding gemeen: alle wijken in Meerstad zijn even sfeervol als groen met een weids omliggend landschap.

image alt

Strand, park en natuurgebied

In Meerstad heb je volop recreatiemogelijkheden. Van Strand Meeroevers, Park Meerstad en Het Maisdoolhof tot varen op het Woldmeer en fietsen door natuurgebied Harksteder Broeklanden. Mensen die genieten van het buitenleven komen hier helemaal aan hun trekken. In en om Meerstad zijn meerdere wandelroutes waarmee je het gebied, het Woldmeer en de omliggende dorpen kan verkennen. Eén van die wandelingen is het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert. Meerstad is ook onderdeel van het Pronkjewailpad, speciaal voor alle sportievelingen onder ons. Dit langeafstandspad, met een noord- en zuidroute van elk ongeveer 250 kilometer, loopt dwars door de provincie Groningen en ook langs Meerstad.

image alt

Groningen: oude stad met jong hart

In de stad Groningen is er altijd wat te beleven. Een terras dat er vorige zomer nog niet was. Verborgen kunst op straat. Knusse restaurants in gezellige straatjes en bruisende marktpleinen. Leuke conceptstores en boetiekjes waar je altijd wel een bijzonder item kunt vinden. En monumentale panden naast gloednieuwe architectuur. Je kijkt je ogen uit. Of je hier nou voor het eerst bent, of er juist al jaren woont. Cultuursnuiven kan in meerdere musea en theaters, maar je vindt kunst ook vaak letterlijk op straat. Een avond culinair genieten is ook geen probleem. Noem een keuken en het is er wel. En na een dag en avond in het bruisende Groningen kun je de rust weer zoeken tussen het groen of aan het water in Meerstad.

Benieuwd naar de totstandkoming van het plan? Visie De Driehoek
Hoe wil je wonen? Woningaanbod