Visie De Driehoek

De Driehoek wordt een wijk direct aan het water met een rijke variatie aan duurzame nieuwbouwwoningen in een gebied waar natuur centraal staat. Hier ben je omringd door landschappen, water en natuur en mensen wonen hier in rust. Met respect voor de natuur en omgeving. Hier geniet je van een vrij uitzicht op Groningse luchten, ruisend riet en het mooie Woldmeer. Een wijk voor levensgenieters, jong en oud, die meer ruimte om zich heen willen en toch dat dorpse en intieme gevoel willen ervaren.

image alt

Ruimer, intiemer en groener

Laat je betoveren door de charme van deze unieke plek en het groene landschap. In De Driehoek kun je straks ruimer, gezelliger en groener wonen. Hier woon je op een ruim opgezette plek met een dorps gevoel en mensen in de wijk die net zo zijn zoals jij. Levensgenieters, waterliefhebbers en natuurfanaten die rust heel erg waarderen. Toch is er genoeg reuring in de wijk en op of langs het water. En ligt het altijd bruisende Groningen op een steenworp afstand. Een praatje met de buren is dagelijkse kost. Vriendelijkheid en een relaxte sfeer overheerst en je voelt je direct thuis in De Driehoek. Alsof je in een vakantiepark woont. Als je je even terug wil trekken in je woning of je tuin dan kan dat ook.

Landelijke en moderne architectuur

Erkers, veranda’s, groene hagen en openslaande deuren zorgen voor een prettige verbinding van de woningen naar het groen van de tuin (bij diverse woningen) en de openbare ruimte. De woningen hebben een moderne en landelijke architectuur met baksteen en natuurlijk materialen. Door de verschillende woningtypen voelt iedereen zich welkom, jong en oud. En dat is precies wat de wijk uitstraalt. De wijk wordt omringd door groenstroken en water wat zorgt voor een weidse uitstraling. Uniek is dat de wijk geleidelijk overloopt in natuurgebied Harksteder Broeklanden. Waar vind je dat nog? Natuurinclusief wonen is belangrijk en veel woningen zijn in de gevel voorzien van een nestkast voor vogels en vleermuizen. Ook de natuurlijke erfafscheidingen lenen zich als nestplek voor vogels.

image alt

Duurzaam en maximaal woongeluk

Meerstad staat voor woongeluk in de ruimste zin van het woord. Hier woon je in het meest groene en waterrijke stadsdeel van Groningen aan de rand van het schitterende Woldmeer. Dat is wat de mensen hier verbindt. Hun hang naar vrijheid, ruimte en groen. Waar je ook woont in Meerstad, het Woldmeer en de natuur zijn altijd dichtbij. Helemaal in De Driehoek waar je direct aan het water woont. En dat alles met oog voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met geavanceerde isolatie, zonnepanelen, een waterpomp en de nieuwste technologieën verlaag je niet alleen jouw ecologische voetafdruk, maar ook jouw energierekening. Onbezorgd wonen noemen we dat!

Wat gebeurt er de komende tijd? Planning De Driehoek
Hoe wil je wonen? Woningaanbod