Zo centraal ligt De Driehoek

De Driehoek ligt in het noordoosten van Meerstad in de gemeente Groningen, tussen de stad Groningen en het natuurrijke landschap van Slochteren. Ondanks de groene inrichting zijn alle voorzieningen die je nodig hebt in de buurt. Met de fiets is het ongeveer 25 minuten naar het centrum van Groningen en met de auto 15 minuten. Snelwegen, OV, fietsroutes en wandelpaden, alles is binnen handbereik!

image alt

Op de fiets

De omgeving van Meerstad is groen en waterrijk en met de fiets is het daarom heerlijk om de buurt te verkennen. Zo kun je snel van A naar B en alles is binnen fietsbereik. Je bent zo in het prachtige natuurgebied Harksteder Broeklanden dat naast De Driehoek ligt. En in 25 minuten ben je met de fiets in het centrum van Groningen. Binnen 11 minuten ben je bij Winkelcentrum Lewenborg. Park Meerstad en het strand van Park Meerstad ligt op 5 minuten fietsafstand.

image alt

Met de auto

De Driehoek ligt op ongeveer 17 minuten rijden van Groningen via de Meerstadlaan. Ook ben je via de Borgweg in 7 minuten rijden bij Winkelcentrum Lewenborg. De omringende dorpen zijn via provinciale wegen heel makkelijk te bereiken. Het dorp Harkstede ligt op 5 minuten rijden en hier kun je ook terecht voor meerdere voorzieningen zoals supermarkt COOP, een bakker of opvang. Tussen Meerstad en de oostelijke ringweg is er een snelle auto- en fietsverbinding wat de reistijden nog korter maakt: Meerstadlaan. P+R Meerstad ligt aan de Driebondsweg. De gratis Park and Ride heeft ongeveer vierhonderd parkeerplaatsen. Er zijn laadpalen voor elektrische auto’s, fietskluizen en overdekte, afgesloten fietsenstallingen voor bedrijven.

image alt

Met het openbaar vervoer

Geen rijbewijs? Geen probleem. Er gaat een busverbinding vanaf Meerstad naar Groningen. Je vindt een aantal bushaltes op de Vossenburglaan (o.a. Lammetjesplein, Tersluis en Meeroevers Noord) die je met lijn 5 naar het centrum van Groningen en het treinstation brengen. De trein brengt je in een mum van tijd naar de omringende steden zoals Assen (17 minuten) of Leeuwarden (35 minuten). Ideaal toch?

Wat is er allemaal te doen? Planning De Driehoek
Ook dorps en gemoedelijk wonen? Bekijk het aanbod