De Driehoek: goed voorzien!

Het moge duidelijk zijn dat aan al je behoeftes wordt voldaan in deze unieke wijk in Meerstad. Door de omringende wijken Meeroevers, Tersluis en Groenewei en het dorpje Harkstede (5 minuten) heb je alle voorzieningen die je nodig hebt in de buurt. Van supermarkt tot bakker en van sportclubs tot opvang en scholen. En vergeet de prachtige omgeving vooral niet. Wil je lekker even naar de stad Groningen, dan ben je daar ook in 15 minuten rijden. Hier verveel jij je niet!

image alt

Scholen, opvang en speeltuin

In de wijken Meeroevers en Groenewei zijn er twee basisscholen. Basisschool Samenwerkingsschool Meeroevers zit in de wijk Meeroevers. Hier zit ook een kinderopvang (locatie Krullevaar). In Groenewei zit basisschool Integraal KindCentrum Groenewei. Ook hier vind je kinderopvang en onderwijs onder één dak. Er zijn talrijke mogelijkheden om lekker te spelen in een van de speeltuinen of gewoon in de natuur. In de wijk Meeroevers zit ook een grotere speel- en moestuin met veel mooie natuurlijke speeltoestellen, zodat je kids lekker kunnen ravotten. Bezoek ook eens het gratis toegankelijke Maisdoolhof van bijna 3 voetbalvelden groot met 4 km aan paden. Een belevenis voor jong en oud!

image alt

Leukste horecazaken

Voor een terrasje hoef je niet per se naar de stad Groningen te fietsen. In Meerstad zitten ook leuke zaakjes. Paviljoen Hallo heeft voor iedereen wel iets lekkers op de kaart uit de Aziatische, lokale en internationale keuken. Van sushi, pokebowls en streetfood tot Anneke’s nostalgische broodjes. Ook leuk is Het Strandhuis op Strand Meeroevers. Deze zaak is het hele jaar open voor lunch en diner, maar ook om te loungen. Op warme zomerdagen kun je terecht bij een snackkiosk in Park Meerstad. Ben je aan het shoppen in het centrum van Groningen en wil je even pauzeren? Aan lekkere lunchzaken en restaurants geen gebrek. Neem met lekker weer plaats op de Grote Markt en geniet van de bruisende binnenstad! Neem van ons aan: de keuze is reuze.

image alt

Vaarseizoen Meerstad

Het vaarseizoen van Meerstad loopt van 1 april tot 1 oktober en bewoners en bezoekers van De Driehoek hebben via de sluis een directe vaarverbinding met de stad Groningen en het uitgebreide regionale watergebied van Groningen en het Woldmeer. Hoe leuk is het om met je eigen bootje naar Groningen te varen en daar aan te meren! De sluis wordt bediend met een zelfbedieningssleutel verkrijgbaar bij een van de ophaalpunten. Ideaal! Het Woldmeer bereik je via het Eemskanaal en het Slochterdiep.

image alt

Festivals en cultuur

In de gemeente Groningen is er genoeg te doen. Enkele festivals voor het hele gezin die je niet mag missen zijn Stadspark Live, een van de bekendste festivals in Groningen met muziek en foodtrucks. Festival Hongerige Wolf staat in het teken van theater, film, beeldende kunst en literatuur. Op Noorderzon Groningen kun je genieten van theater, muziek en moderne dans en op het Hullabaloo Festival in het Stadspark zie je aanstormend talent en gevestigde namen voorbijkomen. Meer zin in een goeie film of een mooie voorstelling? Ga dan lekker naar de film bij Pathé Groningen of Kinepolis of bezoek de Stadsschouwburg of het Grand Theatre.

image alt

Sport en natuur

Er zijn veel (water)sportgelegenheden in Meerstad. Het Woldmeer is de plek bij uitstek om lekker te varen of zeilen. Een prachtig vaargebied met vele eilandjes waar je ook heerlijk kunt fietsen, wandelen of zwemmen. Zoek je een leuke wandeling of fietstocht rondom het Woldmeer? Download dan ‘Rondje Woldmeer’. Tussen het Maisdoolhof en de uitkijktoren vind je Strand Meeroevers. Naast zwemmen kun je hier suppen, kajakken, windsurfen en beachvolleyballen. Park Meerstad is het grootste landkustproject van Nederland, ook een bezoekje waard dus. Pal naast De Driehoek ligt het mooie natuurgebied Harksteder Broeklanden en in Harkstede (5 minuten) vind je vele sportmogelijkheden zoals tennis, voetbal, fitness en zwemmen. Leef je uit!

image alt

Winkels en dagelijkse boodschappen

Voor de dagelijkse boodschappen kun je onder andere terecht bij de Jumbo in de SuperHub Meerstad in het oosten van de wijk Groenewei. Mocht je andere boodschappen nodig hebben kun je ook naar Winkelcentrum Lewenborg in Groningen. Hier vind je onder meer de Action, Kruidvat, Hema, Blokker, Intertoys, maar ook een bakker, kaasboer en zelfs een pizzeria. Voor een dag shoppen kun je het beste naar Groningen fietsen of rijden. Hier zitten alle bekende ketens en merken, maar ook leuke boetiekjes.

Wanneer start de verkoop van het project? Planning De Driehoek
Ook dorps en gemoedelijk wonen? Bekijk het aanbod